Spašavanje Željezare Sisak prodajom

Bez autora
Oct 13 2011

Sisačka Željezara zasigurno traži novog vlasnika. Potvrdio je to ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač nakon sastanka s upravom američkog CMC-a, vlasnika Željezare. Oni su poručili da će - uz sisački, zatvoriti još neke pogone u svijetu. Zato su angažirali konzultantsku tvrtku koja će tražiti nove potencijalne kupce. Tvrtka je dosad uredno isplaćivala plaće i obveze prema državi i iza nje ne ostaju nikakvi repovi. Sada će se nastaviti intenzivna suradnja u prvom redu radi pronalaska novog partnera, interes će se sigurno pojaviti, kao što su i najavili u onim segmentima i na onim tržištima i kod onih industrijskih igrača na tržištu kojima je upravo to core biznis. Željezara ima posla još mjesec i pol, nakon čega radnike čeka neizvjesna sudbina ako se dotad ne pronađe novi vlasnik. Podsjetimo, prekjučer su se predstavnici Sindikata metalaca sastali u Sisku s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem nakon najave odlaska američke tvrtke CMC iz Željezare Sisak. Učinit će sve da se radna mjesta ne izgube, da se proizvodnja sačuva.

Spašavanje Željezare Sisak prodajomSisačka Željezara zasigurno traži novog vlasnika. Potvrdio je to ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač nakon sastanka s upravom američkog CMC-a, vlasnika Željezare.

Oni su poručili da će - uz sisački, zatvoriti još neke pogone u svijetu. Zato su angažirali konzultantsku tvrtku koja će tražiti nove potencijalne kupce. Popijač je naglasio da je tvrtka dosad uredno isplaćivala plaće i obveze prema državi i iza nje ne ostaju nikakvi repovi. Mi ćemo sada nastaviti intenzivnu suradnju u prvom redu radi pronalaska novog partnera, interes će se sigurno pojaviti, kao što su i najavili u onim segmentima i na onim tržištima i kod onih industrijskih igrača na tržištu kojima je upravo to core biznis, rekao je Popijač.

Kako doznajemo, Željezara ima posla još mjesec i pol, nakon čega radnike čeka neizvjesna sudbina ako se dotad ne pronađe novi vlasnik.

Podsjetimo, prekjučer su se predstavnici Sindikata metalaca sastali u Sisku s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem nakon najave odlaska američke tvrtke CMC iz Željezare Sisak.

Učinit ćemo sve da se radna mjesta ne izgube, da se proizvodnja sačuva. Vjerujem da osim CMC-a postoji velik interes u branši, u industriji čelika. U restrukturiranje Željezare uloženo je 70 milijuna eura i Vlada će učiniti sve da zadrži 1130 radnih mjesta u toj tvrtki, rekao je Popijač.

Nikomu nije u interesu, pa ni njima, pobjeći i ostaviti tisuću i sto ljudi na ulici. To ne mogu napraviti ni po hrvatskim zakonima, pa smo optimisti bez obzira na šok koji smo doživjeli, izjavio je Vedran Dragičević iz Sindikata metalaca Hrvatske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik